
Ταρτάκια σοκολάτας
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 500 γρ. αλεύρι
- 230 γρ. βούτυρο
- 1 κουτί μπέικιν πάουντερ
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. ζάχαρη
Instructions
- Στο μίξερ βάζετε τη ζάχαρη άχνη και τα 25 γρ. βούτυρο το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν
- Στη συνέχεια ρίχνετε τα 2 αυγά ένα – ένα και συνεχίζετε το χτύπημα
- Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά σιγά ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες
- Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία ζύμη
- Σε αντικολλητικά φορμάκια και αφού τα βουτυρώσετε και τα αλευρώσετε, απλώνετε λίγη ζύμη
- Ψήνετε στους 170ο C για 10 – 15 λεπτά
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε μπεν μαρί βάζετε το ένα αυγό, τους κρόκους από τα άλλα δύο και την ζάχαρη. Ανακατεύετε
- Όταν το μείγμα ασπρίσει, το αποσύρετε από την φωτιά και προσθετετε την κουβερτούρα, την οποία έχετε λιώσει στο υπόλοιπο βούτυρο. Όταν το μείγμα κρυώσει γεμίζετε τις τάρτες
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Οι αντικολλητικές φόρμες πρέπει να έχουν διάμετρο περίπου 10 εκ. Αν δεν θέλετε φορμάκια, μπορείτε να φιτάξετε και μία μεγάλη τάρτα. Η ζύμη πρέπει να έχει πάχος 5 εκ. περίπου και να μη φουσκώσει στο ψήσιμο, πρέπει να κάνετε τρυπούλες με το πιρούνι και να ρίξετε από πάνω άψητα φασόλια.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ