Για τη ζύμη: Βάζετε το αλεύρι σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύετε.
Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών σε ένα ξεχωριστό μπολ και τους ενσωματώνετε με τα στερεά.
Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
Ανοίγετε τη ζύμη και την στρώνετε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την αφήνετε στο ψυγείο για δύο τουλάχιστον ώρες.
Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα και στρώνετε την ζύμη στη βάση και τα πλαϊνά , έχοντας πάχος περίπου 3 -4cm.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 18 - 20 λεπτά στον αέρα.
Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό και την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και γίνει καραμέλα (περίπου 8’-10’).
Στην συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο και τους ξηρούς καρπούς, κομμένους και ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος.
Επιστρέφετε την κατσαρόλα στην φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να σκουρύνει αρκετά το μείγμα και ταυτόχρονα να πήξει.
Προτείνουμε:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερα είδη ξηρών καρπών. Στη συνταγή μας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν καραμελώνετε τους ξηρούς καρπούς, γιατί όταν ρίχνετε την κρέμα δημιουργείται κοχλασμός και δεν πρέπει να σταματάτε να ανακατεύετε.