Ταραμοκεφτέδες
Ingredients
- 250 γρ. ταραμάς
- Ψίχα ψωμιού
- 3 κρεμμύδια
- 1/2 λεμόνι
- Μαϊντανός
- 30 γρ. αλεύρι
- Λάδι
Instructions
- Μουσκεύετε το ψωμί και το στίβετε καλά
- Σ ένα μπολ βάζετε την ψίχα και τον ταραμά
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό
- Σ ένα τηγάνι σοτάρετε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια, τα στραγγίζετε και τα προσθέτετε στο μείγμα του τάραμα, ρίχνοντας τον μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού και το αλεύρι
- Ανακατεύετε και πλάθετε μικρούς πλακέ κεφτέδες
- Βάζετε στο τηγάνι αρκετό λάδι και όταν αυτό κάψει, τηγανίζετε τους ταραμοκεφτέδες, γυρίζοντάς τους και από τις δυο πλευρές
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ψίχα που προσθέτετε πρέπει να είναι περίπου 2 φλυτζάνια τσαγιού. Επιπλέον για να φουσκώσουν οι ταραμοκεφτεδες μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπέικιν παουντερ, μαζί με το αλεύρι. Η προσθήκη ψιλοκομμένου άνηθου θα χαρίσει περισσότερη γεύση και άρωμα.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ