Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Είναι προτιμότερο το κρασί να είναι άσπρο. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και 100 γρ. τυρί πεκορίνο για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.
Ταλιατέλες καρμπονάρα
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 100 γρ. προσούτο
- 200 γρ. παρμεζάνα
- 2 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανός
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Βράζετε τις ταλιατέλες με λίγο αλάτι και σε άφθονο νερό.
- Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τον μαϊντανό, κόβετε σε λωρίδες το προσούτο και τρίβετε την παρμεζάνα.
- Καίτε το λάδι σ' ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτετε το σκόρδο και το προσούτο.
- Σοτάρετε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά.
- Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Βάζετε τ' αβγά σ' ένα μπολ και τα χτυπάτε.
- Προσθέτετε το πιπέρι και το τυρί και ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε το μείγμα στα στραγγισμένα, ζεστά ζυμαρικά.
- Ανακατεύετε γρήγορα.
- Ρίχνετε κι άλλο πιπέρι.
- Προσθέτετε το μείγμα του προσούτο και από πάνω μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε.
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ