Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Είναι προτιμότερο το κρασί να είναι άσπρο. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και 100 γρ. τυρί πεκορίνο για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.

Ταλιατέλες καρμπονάρα
- Difficulty Level Εύκολο
Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 100 γρ. προσούτο
- 200 γρ. παρμεζάνα
- 2 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανός
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Βράζετε τις ταλιατέλες με λίγο αλάτι και σε άφθονο νερό.
- 2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τον μαϊντανό, κόβετε σε λωρίδες το προσούτο και τρίβετε την παρμεζάνα.
- 3. Καίτε το λάδι σ' ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- 4. Προσθέτετε το σκόρδο και το προσούτο.
- 5. Σοτάρετε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- 6. Προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά.
- 7. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- 8. Βάζετε τ' αβγά σ' ένα μπολ και τα χτυπάτε.
- 9. Προσθέτετε το πιπέρι και το τυρί και ανακατεύετε καλά.
- 10. Ρίχνετε το μείγμα στα στραγγισμένα, ζεστά ζυμαρικά.
- 11. Ανακατεύετε γρήγορα.
- 12. Ρίχνετε κι άλλο πιπέρι.
- 13. Προσθέτετε το μείγμα του προσούτο και από πάνω μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
- 14. Σερβίρετε.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική