Τάρτα με κεράσια
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500 γρ. κεράσια
- 500 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. φυτικό βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- Λίγο αλάτι
Instructions
- Πλένετε τα κεράσια και αφαιρείτε τα κουκούτσια
- Σε μια λεκάνη, βάζετε το αλεύρι και προσθέτετε τα 50γρ. ζάχαρης, τα 2 αβγά, λίγο αλάτι, το φυτικό βούτυρο και τα 3 αβγά
- Ανακατεύετε και αρχίζετε το ζύμωμα. Προσθέτετε λίγο νερό αν η ζύμη είναι στεγνή
- Αλευρώνετε μια φόρμα τάρτας και εφαρμόζετε τη ζύμη
- Την ψήνετε για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC
- Αλείφετε τη ζύμη μ' ένα χτυπημένο αβγό και πάνω της πασπαλίζετε λίγη ζάχαρη
- Ανακατεύετε τα κεράσια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα απλώνετε πάνω στην τάρτα. Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου στους 180οC.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ζύμη πριν τοποθετηθεί στο ταψάκι της τάρτας θα πρέπει να είναι λεία και ομοιόμορφη. Πρέπει δε να μην προεξέχει από τα πλάγια της φόρμας και καλό είναι να την τρυπήσουμε μ' ένα πηρούνι για να μην την αφήσουμε να φουσκώσει πολύ. Αν θέλετε μπορείτε στα κεράσια να προσθέσετε και λίγο σιρόπι φρούτων.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ