Τάρτα μήλου
Ingredients
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι baking powder
- ¼ φλιτζ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 1 μεγάλο ξινόμηλο
- 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- Λίγο λάδι
Instructions
- Ζεστάνετε το φούρνο στους 210 C.
- Ζεστάνετε ένα ταψί.
- Ξεκινάτε φτιάχνοντας τη ζύμη.
- Αναμιγνύετε το αλεύρι, το baking powder, το μισό φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο το οποίο έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου και το αυγό, το οποίο πρώτα έχετε χτυπήσει.
- Τα ζυμώνετε όλα μαζί και βάζετε τη ζύμη για ½ ώρα στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ένα φύλλο το οποίο κόβετε κυκλικό, χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα μεγάλο πιάτο.
- Ζεστάνετε τη μαρμελάδα σε κατσαρόλα ώσπου να λιώσει.
- Σουρώστε την και αλείψτε τη ζύμη αφήνοντας περιθώριο 1,5 εκ. στις άκρες.
- Καθαρίστε και κόψτε το μήλο σε φέτες 2 χιλ. απλώστε το πάνω στη μαρμελάδα σε ομόκεντρους κύκλους αφήνοντας περιθώριο 1,5 εκ. από τις άκρες.
- Πασπαλίστε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Αλείψτε ελαφρά το ζεστό ταψί με λάδι.
- Βάλτε την τάρτα στο ταψί και ψήστε τη για περίπου 35 λεπτά ώσπου να ροδίσει και να φουσκώσει η ζύμη.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ