
Σφολιάτα τριαντάφυλλα
Υλικά
- 3 – 4 φύλλα σφολιάτας
- 1 – 2 μεσαίου μεγέθους μήλο
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε τα μήλα, τα καθαρίζετε, τα κόβετε στη μέση και στη συνέχεια σε μισοφέγγαρα
- 2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα μήλα, ρίχνετε την κανέλα, την ζάχαρη άχνη και προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό.
- 3. Αφήνετε τα μήλα να βράσουν, για 2’ – 3’ σε μέτρια φωτιά και τα βγάζετε.
- 4. Στη συνέχεια ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας, τα κόβετε κατά μήκος σε λωρίδες, όπως φαίνεται στις εικόνες και βάζετε πάνω τα μήλα το ένα δίπλα στο άλλο.
- 5. Διπλώνετε την ζύμη στο κάτω μέρος και τυλίγετε την ζύμη σε ρολό.
- 6. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μήλα και φύλλα.
- 7. Προθερμαίνετε το φούρνο και τα ψήνετε στους 200°C μέχρι να ροδίσουν.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική