Σφολιάτα τριαντάφυλλα
Ingredients
- 3 – 4 φύλλα σφολιάτας
- 1 – 2 μεσαίου μεγέθους μήλο
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
Instructions
- Πλένετε τα μήλα, τα καθαρίζετε, τα κόβετε στη μέση και στη συνέχεια σε μισοφέγγαρα
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα μήλα, ρίχνετε την κανέλα, την ζάχαρη άχνη και προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό.
- Αφήνετε τα μήλα να βράσουν, για 2’ – 3’ σε μέτρια φωτιά και τα βγάζετε.
- Στη συνέχεια ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας, τα κόβετε κατά μήκος σε λωρίδες, όπως φαίνεται στις εικόνες και βάζετε πάνω τα μήλα το ένα δίπλα στο άλλο.
- Διπλώνετε την ζύμη στο κάτω μέρος και τυλίγετε την ζύμη σε ρολό.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μήλα και φύλλα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο και τα ψήνετε στους 200°C μέχρι να ροδίσουν.
- Recipe Type : ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ