Συκώτι στο τηγάνι
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κιλό συκώτι
- 8 κρεμμύδια στιφάδου
- 50 γρ. βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί
- 1 κουτ. ζάχαρη
- Λίγο ξύδι λευκό
- Λίγο λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε το συκώτι και το κόβετε σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ψηλές φέτες
- Σ ένα τηγάνι, ρίχνετε το μισό βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη
- Αφήνετε τα κρεμμύδια να σοταριστούν και να μαλακώσουν περίπου για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Τα αφαιρείτε και στο ίδιο ζουμί προσθέτετε το συκώτι και δυναμώνετε τη φωτιά
- Τα σοτάρετε για 2 λεπτά περίπου και από τις δυο πλευρές, αλατοπιπερώνετε, τα αφαιρείτε και τα βάζετε μαζί με τα κρεμμυδάκια
- Ρίχνετε το κρασί και όταν αυτό μειωθεί στο μισό, βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το συκώτι στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο συκώτι είναι από μοσχάρι γάλακτος. Όσο για το κρασί προτιμήστε ξηρό λευκό. Τέλος, για περισσότερο άρωμα μπορείτε στο τελείωμα να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ