Συκώτι με κρασί
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 600 γρ. συκώτι
- 130 γρ. μπέικον
- 2 κρεμμύδια
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- 150 γρ. κρασί
- 30 γρ. βούτυρο
- Λάδι
- Σέλινο
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Κόβετε το συκώτι σε φέτες.
- Το πλένετε και το στεγνώνετε.
- Σ ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και το βούτυρο.
- Όταν αυτό ζεσταθεί, αλευρώνετε το συκώτι και το τηγανίζετε και από τις δυο πλευρές.
- Το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό.
- Ψιλοκόβετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σέλινο.
- Το ρίχνετε στο τηγάνι και το σοτάρετε.
- Προσθέτετε το κρασί, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου.
- Σερβίρετε το συκώτι με τη σάλτσα.
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το συκώτι μπορεί να είναι μοσχαρίσιο ή αρνίσιο. Το κρασί πρέπει να είναι άσπρο και στο νερό που θα προσθέσετε μπορείτε να διαλύσετε ένα κύβο λαχανικών.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ