Συκωταριά Ρούμελης
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 συκωταριά
- 500γρ. κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 μαρούλι
- 2 λεμόνια
- 2 κουτ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- Λάδι
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Πλένετε τη συκωταριά και την ζεματάτε σε βραστό νερό. Τη στραγγίζετε και όταν κρυώσει την κόβετε σε μικρά κομμάτια
- Πλένετε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τη συκωταριά
- Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και προσθέτετε λίγο νερό
- Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά περίπου για 45 λεπτά
- Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε λίγο από το ζωμό του φαγητού
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνετε με το αυγολέμονο
- Προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και δένετε το φαγητό
- Αφήνετε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμη
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συκωταριά θα πρέπει να είναι από αρνί ή κατσίκι. Πείτε στον κρεοπώλη σας να βάλει και τα γλυκάδια, μια που αυτά θα προσθέσουν περισσότερη νοστιμιά. Τέλος, μπορείτε μέσα στο νερό που θα προσθέσετε να διαλύσετε έναν κύβο κρέατος ή λαχανικών. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και καρότο κομμένο σε ροδέλες
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ