Σπληνάντερο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500 γρ. συκωταριά
- Έντερο
- Μπόλια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Ρίγανη
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε πολύ καλά το έντερο και το βουτάτε σε ζεστό νερό για να μαλακώσει
- Μ' ένα ψαλίδι κουζίνας κόβετε σε λωρίδες, λεπτές και μακριές, όλη τη συκωταριά
- Απλώνετε όλες τις λωρίδες πάνω σε μια λαδόκολλα, τις αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε ρίγανη και σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε
- Κόβετε το κεφαλοτύρι σε λεπτά μπαστουνάκια. Παίρνετε λωρίδες από διαφορετικά μέρη της συκωταριάς και σπρώχνετε τις λωρίδες μέσα στο έντερο τοποθετώντας ανάμεσα και το κεφαλοτύρι, γλιστρώντας τα έντερα στην αντίθετη φορά με την γέμιση
- Δένετε τις δύο πλευρές του εντέρου με σπάγκο
- Τοποθετείτε το γεμάτο έντερο σ ένα ταψί και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συκωταριά πρέπει να είναι από αρνί. Αν το αρνί είναι μέτριο αγοράστε επιπλέον ακόμη σπλήνα. Η παράδοση θέλει να ψήνετε το σπληνάντερο σε λεπτή σούβλα. Άρα αντί για το φούρνο μπορείτε να το ψήσετε για 1 1/2 ώρα περίπου δίπλα από το αρνί
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ