
Σπιτικά μπισκότα
Υλικά
- 150 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βρώμη
- 80 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. σταφίδες
- 1 αυγό
- Λίγο γάλα
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- 1. Ραντίζετε τις σταφίδες με λίγο γάλα, αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει και στη συνέχεια το χτυπάτε στο μίξερ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
- 2. Προσθέτετε το αυγό, το αλεύρι το οποίο έχετε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ, τη βρώμη και το αλάτι
- 3. Ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε τις σταφίδες
- 4. Ανακατεύετε μέχρι να ενοποιηθούν οι σταφίδες με τη ζύμη.
- 5. Με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο περίπου 5 εκ. πάχος
- 6. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού από την ανάποδη, κόβετε τη ζύμη σε κυκλάκια. Σ' ένα ταψί, βάζετε μία λαδόκολλα και τοποθετείτε τα μπισκότα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους
- 7. Βάζετε το ταψί στο φούρνο στους 180ο C και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική