
Σπιτικά μπισκότα
Ingredients
- 150 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βρώμη
- 80 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. σταφίδες
- 1 αυγό
- Λίγο γάλα
- Λίγο αλάτι
Instructions
- Ραντίζετε τις σταφίδες με λίγο γάλα, αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει και στη συνέχεια το χτυπάτε στο μίξερ με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό, το αλεύρι το οποίο έχετε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ, τη βρώμη και το αλάτι.
- Ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε τις σταφίδες.
- Ανακατεύετε μέχρι να ενοποιηθούν οι σταφίδες με τη ζύμη.
- Με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο περίπου 5 εκ. Πάχος.
- Με την βοήθεια ενός ποτηριού από την ανάποδη, κόβετε τη ζύμη σε κυκλάκια.
- Σ' ένα ταψί, βάζετε μία λαδόκολλα και τοποθετείτε τα μπισκότα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Βάζετε το ταψί στο φούρνο στους 180ο C και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου.
- Recipe Type : ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΑΜΑ