Untitled Document

Σπαράγγια με πατάτες στο φούρνο

Υλικά

1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους

1 μεγάλο μάτσο σπαράγγια με κομμένα τα κοτσάνια τους

1τεμάχιο τρούφας

1 σκόρδο, σε σκελίδες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

1/2 ποτ. λευκό κρασί
ελαιόλαδο

Λίγο θυμάρι

Λάδι τρούφας

Λάδι
Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες. Τις κόβετε σε φέτες μεσαίου πάχους. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC βαθμούς αέρα ή στους 180 οC πάνω- κάτω. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, τις σκελίδες του σκόρδου και τις φέτες λεμόνι. Πασπαλίζετε με το θυμάρι, προσθέτετε το λάδι, αλατοπιπερώνετε καλά και ανακατεύετε με τα χέρια για να πάνε τα υλικά παντού. Βάζετε λίγο νερό. Τις αφήνετε να ψηθούν για 45΄ περίπου ανακατεύοντας προσεκτικά μια φορά. Στη συνέχεια ρίχνετε στο ταψί τα σπαράγγια και το λευκό κρασί, ανακατεύετε ώστε να υπάρχουν υγρά παντού. Ψήνετε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Όταν είναι όλα έτοιμα βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνετε να σταθεί για 10΄ περίπου. Στην συνέχεια ρίχνετε πολύ μικρή ποσότητα λαδιού τρούφας. Πασπαλίζετε με το τρίμμα τρούφας. Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες την τρούφα ή την τρίβετε και την ρίχνετε πάνω στις πατάτες. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Related Recipes