Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Οποιοδήποτε χόρτο όπως παπαρούνες, καυκαλήθρες κ.α. θα προσθέσουν νοστιμιά. Όπως η προσθήκη ενός ψιλοκομμένου ξερού κρεμμυδιού ή 2-3 πράσα. Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιμιγδάλι με τραχανά.

Σπανακόπιτα με σουσάμι
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 500 γρ. σπανάκι
- 300 γρ. ζωχοί και λάπατα
- 10 κρεμμυδάκια
- 50 γρ. σιμιγδάλι
- 50 γρ. σουσάμι
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά όλα τα χόρτα, τα ψιλοκόβετε και τα ζεματάτε σε βραστό νερό.
- Στη συνέχεια τα στραγγίζετε.
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε, προσθέτετε όλα τα χόρτα, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνετε να σοταριστούν όλα τα υλικά για 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
- Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας σ' ένα λαδωμένο ταψί, φροντίστε να καλυφθούν και λίγο τα άκρα του ταψιού ή χρησιμοποιήστε ταψί τάρτας, ρίχνετε όλα τα υλικά και τα απλώνετε ομοιόμορφα, πασπαλίζετε με το σουσάμι και το ψήνετε περίπου για 50 λεπτά στους 180ο C
- Recipe Type : ΛΑΧΑΝΙΚΑ