Σπανάκι στο φούρνο
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 250γρ. σπανάκι
- 2 μελιτζάνες
- 100γρ. μανιτάρια
- 500γρ. συμπ. χυμό ντομάτας
- 100γρ. τυρί κρέμα
- 150γρ. γιαούρτι
- 2 αυγά
- Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
- Μαϊντανός
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Βράζετε το σπανάκι και τις μελιτζάνες ξεχωριστά
- Στραγγίζετε και προσθέτετε στο σπανάκι το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, όπως και τα μανιτάρια
- Σοτάρετε τα μανιτάρια για 5 λεπτά
- Σ' ένα ταψί βάζετε το σπανάκι με το τυρί και βάζετε από πάνω τις μισές φέτες μελιτζάνας, τα μανιτάρια, τον ντοματοχυμό και τις υπόλοιπες μελιτζάνες
- Χτυπάτε το γιαούρτι με τα αυγά, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τα λαχανικά
- Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180οC
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μέσα στα λαχανικά μας μπορείτε να προσθέσετε λίγο βασιλικό, ¼ κουτ. μοσχοκάρυδο, ½ ματσάκι μαϊντανό και λίγο (3 κουτ.) λάδι. Τέλος, η συνταγή μας μπορεί να εκτελεστεί και σε ατομικά φορμάκια.
- Recipe Type : ΛΑΧΑΝΙΚΑ