Σουφλέ με πορτοκάλι
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 10 πορτοκάλια
- 8 κουταλιές ζάχαρη
- 3 αυγά
- 3 κουτ. κορν φλάουρ
- 2 κουτ. λικέρ πορτοκάλι
- Μπέικιν πάουντερ
- Βανίλια
Instructions
- Πλένετε τα πορτοκάλια καλά και κόβετε τη φλούδα. Το σώμα το περνάτε από ένα μύλο. Στραγγίζετε το χυμό τους
- Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ και ένα μείγμα με 3 κρόκους αυγών και την ζάχαρη, το οποίο πρώτα έχετε χτυπήσει μέχρι να φουσκώσει
- Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει χωρίς όμως να βράσει
- Κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτετε 2 πρέζες μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια
- Ρίχνετε τη μαρέγκα προσεκτικά στην κρέμα. Τοποθετείτε το μείγμα σ’ ένα σκεύος βουτυρωμένο και με αρκετά ψηλά τοιχώματα και ψήνετε περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η μεταφορά της κρέμας, στο ταψί. θα πρέπει αυτό να μεταφέρεται κουταλιά κουταλιά προσέχοντας να μην φουσκώσει. Τέλος, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια του σουφλέ με ζάχαρη άχνη πριν το ψήσιμο
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ