Σουφλέ με κολοκύθια
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 1 κιλό κολοκύθια
- 50 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. γάλα
- 4 αυγά
- 100 γρ. φέτα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Λίγη γαλέτα
- Άνηθος
- Λάδι
- Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στον τρίφτη
- Τα στύβετε ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο
- Σοτάρετε με λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια
- Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το αλεύρι και το πιπέρι, ανακατεύετε μέχρι να πήξει σαν μπεσαμέλ
- Σ' ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη με το χέρι
- Σε ένα σκεύος για σουφλέ, ρίχνετε λίγο λάδι, το απλώνετε, πασπαλίζετε με τη γαλέτα
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά και ρίχνετε στο σκεύος
- Ρίχνετε από πάνω λίγη γαλέτα και ψήνετε στους 180 βαθμούς περίπου για μια ώρα
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι με το βούτυρο. Αν όχι βάζετε λίγα κομματάκια βούτυρο από πάνω για να έχετε ένα ροδοκόκκινο αποτέλεσμα. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε μαϊντανό και λίγο αλάτι αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή
- Recipe Type : ΛΑΧΑΝΙΚΑ