Σουβλάκια μοσχαρίσια με ντοματίνια
Ingredients
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
- 16 τεμ. ντοματίνια
- 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 1 κ.γ. ξύδι από κρασί
- 1 κ.σ. κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
- καλαμάκια για σουβλάκια
- για τη μαρινάδα
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτ/μένη
- 1/2 κουταλάκι τσαγιού κύμινο
- 1/2 λεμόνι, τον χυμό του
- 1/2 κουτ. τσαγιού άσπρο ξύδι
- λίγο τσίλι
Instructions
- Πλένετε, κόβετε το κρέας σε κομμάτια και τα στεγνώνετε.
- Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε ένα μπολ, όπου έχετε αναμίξει τα υλικά της μαρινάδας.
- Σκεπάζετε, κουνάτε καλά το μπολ για να καλυφθεί όλο το κρέας. Το βάζετε στο ψυγείο όλη νύχτα.
- Την επόμενη μέρα, ετοιμάζετε τα σουβλάκια με κομμάτια του κρέατος εναλλασσόμενα με ντοματίνια, πιπεριές και κρεμμύδια κομμένα στα οκτώ.
- Περνάτε στο κάθε καλαμάκι τα ντοματίνια στις άκρες και ενδιάμεσα τα μοσχαρίσια κομμάτια, ώστε το κρέας να στέκεται σταθερό όταν το γυρνάτε.
- Ψήνετε τα σουβλάκια σε μπάρμπεκιου και σε δυνατή φωτιά, περίπου 10' μέχρι να γίνει το κρέας.
- προτείνουμε... Για ένα σωστό μαρινάρισμα είναι σωστό το σκεύος να είναι βαθύ και πλατύ, ώστε όλα τα κομμάτια να είναι καλυμμένα. Όσο για το ψήσιμο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι: Τα ψήνουμε για 3' - 4' από κάθε πλευρά προκειμένου να ψηθούν μέτρια ή από 6' κάθε πλευρά αν τα θέλουμε καλοψημένα.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ