Σολομός σούσι
Ingredients
- 250γρ. φιλέτο σολομού νωπό
- 250γρ. ρύζι για σούσι
- 4 κ.σ. ξίδι ρυζιού
- φύλλα νόρι (φύκια αποξηραμένα σε μορφή τετράγωνου φύλλου)
- 1 αγγούρι
- 2 πιπεριές κέρατο
Instructions
- Πλένετε καλά το ρύζι. Βάζετε στο νερό, το νερό δεν πρέπει να ξεπερνάει ένα δάχτυλο την στάθμη του ρυζιού, λίγο αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ρύζι. Κλείνετε το καπάκι και περιμένετε να τραβήξει τα νερά του και να μαλακώσει. Είναι έτοιμο όταν μαλακώσει τόσο ώστε να μασιέται κανονικά.
- Κόβετε σε λεπτές λωρίδες (πάχος γύρο στο ένα εκατοστό η κάθε μία) τις πιπεριές, τον σολομό και το αγγούρι.
- Απλώνετε πάνω σε μια λεία επιφάνεια, ένα φύλλο νόρι. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι το ανακατεύετε μαζί με το ξίδι και ετοιμάζετε να φτιάξετε το σούσι. Βρέχετε τα χέρια σας και πιάνετε μία χούφτα ρύζι. Φτιάχνετε μια λωρίδα από το κάθε υλικό, δηλαδή μια λωρίδα αγγούρι, μια λωρίδα σολομού και μια λωρίδα πιπεριάς. Αρχίζετε να τυλίγετε σε ένα σφικτό ρολό, σαν κορμό.
- Μόλις ετοιμάσετε τους κορμούς, κόψτε τους σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστό. Σκεφτείτε ότι το κάθε κομμάτι είναι μια μπουκιά, οπότε, υπολογίστε.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ