Σολομός με λαχανικά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κιλό σολομός
- 200γρ. φασολάκια ή αρακά
- 200γρ. κολοκύθι
- 4 καρότα
- 3 κρεμμύδια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 4 ντομάτες
- Μαϊντανός
- Λίγο λάδι
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τον μαϊντανό, τα καθαρίζετε και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις ντομάτες, σε μικρά κομμάτια
- Πλένετε τις φέτες του ψαριού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι και την ντομάτα, λίγο αλάτι, λάδι και μια κούπα νερό και τα αφήνετε για 5 λεπτά περίπου να αχνιστούν και να μαλακώσουν
- Ρίχνετε την ντομάτα, προσθέτετε λίγο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά
- Σε ένα ταψί, βάζετε το σολομό και τριγύρω όλα τα βρασμένα λαχανικά με τα υγρά τους
- Ψήνετε το φαγητό στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου, στο κάτω μέρος του φούρνου
- Στη συνέχεια ανεβάζετε το ταψί στη μεσαία σχάρα, δυναμώστε την θερμοκρασία και το αφήνετε για άλλα 5-10 λεπτά
- Όταν βγάλετε το φαγητό θα πρέπει να έχει λίγα υγρά.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ