Untitled Document

Σαρύκια Αιγίνης

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

 kavvadias_factory 

www.e-kavvadias.gr

 

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

100 γρ. ψίχα φυστικιού Αιγίνης

50 γρ. ψίχα καρυδιού

50 γρ. ψίχα φυστίκι αράπικο

300 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά μοσχοκάρυδο

Λάδι

Κανέλα

 

Εκτέλεση

  1. Στο μπλέντερ βάζετε το φιστίκι Αιγίνης, το αράπικο, τα καρύδια και τα ψιλοκόβετε. Τα ρίχνετε σ’ ένα μπολ και προσθέτετε 1 ½ φλιτζανιού λάδι, 50 γρ. ζάχαρη καστανή και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε.
  2. Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφετε με λίγο λάδι και ρίχνετε αραιό, το μείγμα των ξηρών καρπών.
  3. Όταν τελειώσετε το σκεπάζετε μ’ ένα άλλο φύλλο αλειμμένο με λάδι.
  4. Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε με ένα μαχαίρι μικρά ρολά μήκους 10 εκ.
  5. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι, τοποθετείτε τα σαρύκια και τα ψήνετε στους 180οC για 15-20 λεπτά.
  6. Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα βάζετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα. Βράζετε το σιρόπι για 15 λεπτά περίπου και βρέχετε με αυτό τα Σαρύκια αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο.
  7. Για περισσότερο άρωμα προσθέστε ξύσμα από ένα πορτοκάλι στο μείγμα των ξηρών καρπών και μία φλούδα λεμονιού στο σιρόπι.

Related Recipes