
Σαλάτα με θαλασσινά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 500 γρ. μύδια
- 500 γρ. χταπόδι
- 300 γρ. γαρίδες
- 100 γρ. φασολάκια
- 8 ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 1/2 λεμόνι
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε και καθαρίζετε όλα τα θαλασσινά
- 2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, το χυμό ½ λεμονιού και μια σκελίδα σκόρδου και βράζετε το χταπόδι για 45 λεπτά περίπου
- 3. Το βγάζετε και βάζετε για 3 λεπτά περίπου τις γαρίδες
- 4. Μετά αχνίζετε τα μύδια, τα καθαρίζετε και πετάτε όσα δεν ανοίγουν
- 5. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε για 10 λεπτά τα φασολάκια. Τα στραγγίζετε
- 6. Όταν όλα τα υλικά μας κρυώσουν, τα κόβετε σε κομματάκια, κόβετε και τα ντοματίνια στη μέση και τα μεταφέρετε σ' ένα μπολ βαθύ
- 7. Σ' ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε λάδι με το χυμό ενός λεμονιού, κόβετε σε κομματάκια τις δυο σκελίδες σκόρδο, ανακατεύετε και περιχύνετε τη σαλάτα
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική