Σαλάτα με θαλασσινά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500 γρ. μύδια
- 500 γρ. χταπόδι
- 300 γρ. γαρίδες
- 100 γρ. φασολάκια
- 8 ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 1/2 λεμόνι
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε και καθαρίζετε όλα τα θαλασσινά
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, το χυμό ½ λεμονιού και μια σκελίδα σκόρδου και βράζετε το χταπόδι για 45 λεπτά περίπου
- Το βγάζετε και βάζετε για 3 λεπτά περίπου τις γαρίδες
- Μετά αχνίζετε τα μύδια, τα καθαρίζετε και πετάτε όσα δεν ανοίγουν
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε για 10 λεπτά τα φασολάκια. Τα στραγγίζετε
- Όταν όλα τα υλικά μας κρυώσουν, τα κόβετε σε κομματάκια, κόβετε και τα ντοματίνια στη μέση και τα μεταφέρετε σ' ένα μπολ βαθύ
- Σ' ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε λάδι με το χυμό ενός λεμονιού, κόβετε σε κομματάκια τις δυο σκελίδες σκόρδο, ανακατεύετε και περιχύνετε τη σαλάτα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στα θαλασσινά μπορείτε να προσθέσετε και σουπιές, θέλουν βράσιμο περίπου 40 λεπτά, ή να αφαιρέσετε κάποιο θαλασσινό που δεν σας αρέσει. Όπως ακόμη μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες. Σε αυτή την περίπτωση οι θερμίδες διαμορφώνονται σε 230 ανά πιάτο.
- Recipe Type : LIGHT