Ρύζι στο φούρνο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 200 γρ. ρύζι
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 300 γρ. μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- Μαϊντανό
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Σε μία κατσαρόλα βράζετε το κοτόπουλο και όταν αυτό βράσει, το ψιλοκόβετε
- Κρατάτε το ζωμό, βάζετε το ρύζι σε αλατισμένο χλιαρό νερό για 30 λεπτά να μουλιάσει
- Σ' ένα τηγάνι, ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο τα οποία πρώτα έχετε ψιλοκόψει
- Προσθέτετε τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και το μαϊντανό ψιλοκομμμένα και συνεχίζετε το σοτάρισμα
- Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Σουρώνετε το ρύζι και το βράζετε στο ζωμό του κοτόπουλου μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
- Αλείφετε μία φόρμα ή ταψί, ρίχνετε το μισό ρύζι, στη μέση το μίγμα του κοτόπουλου και καλύπτετε με το υπόλοιπο ρύζι
- Ψήνετε το φαγητό στους 180ο C περίπου για 15 λεπτά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο ρύζι για τη συνταγή είναι το νυχάκι. Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα μπορείτε να κόψετε ένα φύλλο κουρού σε λωρίδες, να τις στρώσετε στον πάτο του ταψιού πλεγμένες (όπως ένα καλάθι) αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν. Όταν το φύλλο ροδίσει, ξεφορμάρετε, έχοντας το ρύζι τυλιγμένο στο φύλλο.
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ