Ρύζι με ρεβίθια
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 250 γρ. ρεβίθια
- 250 γρ. ρύζι
- 2 κρεμμύδια
- Λάδι
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Από το βράδυ βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό μέχρι να μαλακώσουν
- Την επόμενη χύνετε το νερό και βράζετε τα ρεβίθια
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια
- Προσθέτετε λάδι και νερό, αφήνετε το φαγητό να βράσει περίπου για μία ώρα
- Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν, προσθέτετε χλιαρό νερό και ρίχνετε το ρύζι. Μετά από 10-15 λεπτά και όταν το φαγητό χυλώσει, είναι έτοιμο για σερβίρισμα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το ρύζι που θα χρησιμοποιηθεί για τη συνταγή, θα πρέπει να είναι κατάλληλο για πιλάφι. Όσο για τους συντηρητικούς της μαγειρικής που ίσως δεν τους “ταιριάζει” ο συνδυασμός, διαβεβαιώνουμε ότι το πιάτο μας προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
- Recipe Type : ΟΣΠΡΙΑ