
Ρύζι με αρακά και σολομό
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 500 γρ. ρύζι
- 150 γρ. καπνιστός σολομός
- 150 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Κόλιανδρο
- Κάρι
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Σε μια κατσαρόλα με νερό, βράζετε το ρύζι
- 2. Όταν αυτό ετοιμαστεί το στραγγίζετε και βράζετε τον αρακά
- 3. Και τα δυο υλικά όταν βγουν από τη φωτιά θα πρέπει να “κρατάνε” λίγο
- 4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια τα οποία έχετε ψιλοκόψει
- 5. Προσθέτετε το κάρυ, αλάτι, πιπέρι, το κόλιανδρο και το σκόρδο ψιλοκομμένο
- 6. Μετά από 5 λεπτά, ρίχνετε το ρύζι και τον αρακά, ανακατεύετε και αφήνετε να ενοποιηθούν τα υλικά για λίγο
- 7. Ρίχνετε το σολομό και το κόλιανδρο
- 8. Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Βράζετε το ρύζι χρησιμοποιώντας 1,5 φορά τον όγκο του υγρού σε σχέση με το ρύζι. Τέλος η προσθήκη μείγματος μπαχαρικών θα απογειώσει τη γεύση
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική