Ροφός στιφάδο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 2 κιλά ροφός
- 1 κούπα λάδι
- 1,5 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 4 σκελίδες σκόρδο κομματιασμένες
- 5 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- 6 κόκκους μπαχάρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι πελτέ
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμένο πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε το ροφό και τον κόβετε σε μερίδες. Βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα
- Ρίχνετε μέσα την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, τη δάφνη και το μπαχάρι και ανακατεύετε
- Μόλις πάρει βράση η σάλτσα ρίχνετε το ροφό, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε για 1 1/2 ώρα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε αν επιθυμείτε, να αντικαταστήσετε το ροφό με σφυρίδα. Θα δημιουργήσετε εξίσου ένα υπέροχο πιάτο
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ