Ροδάκινο γλυκό
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 15 ροδάκινα σκληρά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 30 γρ. κονιάκ
- 2 γαρύφαλα
- Λίγο λάδι
Instructions
- Πλένετε καλά τα ροδάκινα, τα ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια μ' ένα μαχαιράκι από πάνω χωρίς να τα κόψετε στη μέση
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε 3 ½ φλ. νερό, τα 240 γρ. ζάχαρη, τα γαρύφαλλα και το κονιάκ
- Μόλις το νερό βράσει τοποθετείτε τα ροδάκινα και τα αφήνετε να βράσουν περίπου για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Παράλληλα σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και μόλις πάρει ξανθό χρώμα, προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
- Ανακατεύετε, κόβετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, το λαδώνετε και απλώνετε πάνω του το μείγμα του αμυγδάλου
- Όταν αυτό κρυώσει γεμίζετε την τρύπα που έχει το ροδάκινο από το κουκούτσι. Περιχύνετε τα ροδάκινα με το σιρόπι
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το μείγμα του αμυγδάλου, κροκάν, όταν απλωθεί στο αλουμινόχαρτο θα πρέπει να κάνει ένα λεπτό στρώμα. Το κροκάν χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκίσματα, είτε σπασμένο σε κομμάτια, είτε κοπανισμένο σε γουδί.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ