Ριζότο με μπλε τυρί
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 400 γρ. ρύζι
- 100 γρ. μπλε τυρί
- 200 γρ. μανιτάρια
- 70 γρ. μπέικον
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 150ml λευκό κρασί
Instructions
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τις σκελίδες του σκόρδου σε φέτες και τα μανιτάρια στα τέσσερα. Σ' ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και τηγανίζετε το μπέικον. Το αφαιρείτε
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε και τα αφήνετε περίπου για 10 λεπτά
- Προσθέτετε το ρύζι και μετά από 3 λεπτά περίπου, ανεβάζετε τη θερμοκρασία, περιχύνετε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνετε λίγο-λίγο νερό και βράζετε για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μείνει al dente
- Ρίχνετε το μπέικον τεμαχισμένο, προσθέτετε αλάτι – πιπέρι και θρυμματισμένο το μπλε τυρί
- Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρετε
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας μπορεί να αντικατασταθεί το μπέικον με ζαμπόν και το νερό με ζωμό λαχανικών. Το μυστικό βρίσκεται, είτε προσθέτετε νερό είτε ζωμό, να μην το προσθέτετε αν δεν έχει απορροφηθεί η προηγούμενη δόση.
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ