Ριζότο με γαρίδες
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 400γρ. ρύζι
- 1 κιλό γαρίδες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ντομάτα
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Βγάζετε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τις ξεπλένετε
- Στη συνέχεια βγάλτε το κέλυφος τους
- Σε μια κατσαρόλα βράστε τα κεφάλια και το κέλυφος για 10 λεπτά
- Στραγγίστε το ζωμό και κρατήστε το. Σ' ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτετε τις γαρίδες
- Ανακατέψτε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα
- Ρίχνετε το ρύζι ωμό και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, ρίχνετε το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί προσθέτετε τις γαρίδες και την ντομάτα κομμένη σε κύβους. Ανακατεύετε
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας χρειάζεται προσοχή το ωμό ρύζι, να μην σας κολλήσει πρέπει να ανακατεύετε συνέχεια, να έχετε μέτρια φωτιά και να προσθέσετε το ζωμό με αργό ρυθμό, για να βράσει και να απορροφηθεί. Τέλος, η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με καραβίδες
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ