Ριγκατόνι με σαλιγκάρια
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- ½ κιλό ριγκατόνι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 150 γρ. τοματίνια
- 1 φλ. τσαγιού κρασί
- Λάδι
- Θυμάρι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Βάζετε τα σαλιγκάρια σε κρύο νερό και τα σκεπάζετε καλά
- Τα αφήνετε μέχρι να ξεμυτίσουν από το κέλυφός τους. Όταν ξεμυτίσουν, βράζετε νερό και τα ρίχνετε μέσα μέχρι να αποβάλλουν το σάλιο τους
- Τα στραγγίζετε και αφαιρείτε το κέλυφος
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τοματίνια σε κυβάκια. Σ' ένα τηγάνι, τσιγαρίζετε τα λαχανικά με λίγο λάδι
- Ρίχνετε τα σαλιγκάρια και ανακατεύετε
- Μόλις αυτά ροδίσουν, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε μέχρι να γλασάρει ελαφρά η σάλτσα
- Σε διαφορετική κατσαρόλα βράζετε τα ριγκατόνι, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στα σαλιγκάρια
- Ανακατεύετε ελαφρά και προσθέτετε το πιπέρι και το θυμάρι κατά προτίμηση φρέσκο
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το ριγκατόνι μπορεί να αντικατασταθεί και με οποιοδήποτε άλλο παραδοσιακό ζυμαρικό. Επιπλέον, μπορείτε να κόψετε τα τοματίνια στη μέση ή να κρατήσετε μερικά σαλιγκάρια με το κέλυφος για να δώσετε πανέμορφο οπτικό αποτέλεσμα
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ