Ρεβίθια φούρνου
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 300 γρ. ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 ντομάτες
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Βάζετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 24 ώρες
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη. Βράζετε τα ρεβίθια μέχρι αυτά να μαλακώσουν
- Τα στραγγίζετε, κρατώντας πριν ένα φλιτζάνι από το ζουμί τους
- Σ ένα ταψί, ρίχνετε τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το ζουμί που έχετε κρατήσει
- Βάζετε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνετε περίπου για άλλα 45 λεπτά
- Τα ρεβίθια είναι έτοιμα, όταν η σάλτσα έχει απορροφηθεί
- Βέβαια μέχρι να μαλακώσουν τελείως μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσετε λίγο ακόμη νερό
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Προσθέστε περισσότερο άρωμα με την προσθήκη δεντρολίβανου. Το πιάτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο κ.α.
- Recipe Type : LIGHT