Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Η ίδια συνταγή μπορεί να αντικαταστήσει τα ρεβίθια με τα κουκιά ή αντί για την κατσαρόλα, να γίνει στο φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση αφήνετε το φαγητό να ψηθεί στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Πέντε λεπτά πριν το βγάλετε ρίχνετε το ξίδι. Προσοχή μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό.
Ρεβίθια στιφάδο
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 500 γρ. ρεβίθια[ingredients]
- 1 κιλό κρεμμυδάκια (κοκκάρια)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- Λάδι
- Δάφνη
- 3 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι – πιπέρι
Instructions
- Βάζετε από το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό
- Αν θέλετε να μαλακώσουν γρήγορα προσθέστε λίγη σόδα. Την επόμενη τα ξεπλένετε καλά και τα βράζετε για 1 ώρα.
- Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τρίβετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Σβήνετε με τις ντομάτες.
- Προσθέτετε τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μαγειρεύετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το ξίδι.
- Το φαγητό σας είναι έτοιμο όταν μελώσει η σάλτσα του.
- Recipe Type : ΟΣΠΡΙΑ