Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Τα ρεβίθια θέλουν μια προεργασία, πριν το τελικό βράσιμο τους πρέπει από το προηγούμενο βράδυ να τα βάλετε σε μια λεκανίτσα με νερό αφού πρώτα τα έχετε καθαρίσει από διάφορα σκουπιδάκια. Την άλλη μέρα τα σουρώνετε, τους ρίχνετε τη σόδα, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για μια ώρα με τη σόδα και στη συνέχεια τα ξεπλενετε καλά και τα βάζετε να βράσουν.
Ρεβίθια με λαχανικά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 200γρ. ρεβίθια
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κολοκυθάκι
- 20γρ. καλαμποκάλευρο
- Aλάτι - πιπέρι
- Ψιλοκομμένο άνηθο
Instructions
- Βάλτε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 8 ώρες σε νερό.
- Στη συνέχεια, αδειάστε τα μαζί με το νερό τους σε μια κατσαρόλα.
- Βάλτε την κατσαρόλα, χωρίς το καπάκι, σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση δυναμώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα.
- Αφήστε τα να βράσουν. Στο μεταξύ, καθαρίστε τα λαχανικά και καβουρντίστε το αλεύρι σε ένα τηγάνι αλειμμένο με μια κουταλιά λάδι.
- Κρατήστε το νερό τους.
- Κόψτε το κρεμμύδι σε φέτες και σοτάρετέ το σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές λάδι.
- Προσθέστε τα καρότα σε κύβους και ανακατώστε μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια ρίξτε τα ρεβίθια με το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο και λίγο αλάτι και μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε να βράσουν για 15 λεπτά.
- Τέλος, προσθέστε το κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες.
- Ανακατώστε και αφήστε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά, χωρίς το καπάκι.
- Μόλις εξατμιστούν τα υγρά σερβίρετε.
- Recipe Type : ΛΑΧΑΝΙΚΑ