Πουρές με ρεβίθια
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 300 γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 ντομάτα
- Μαϊντανός
- Κύμινο
- Δάφνη
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε και μουλιάζετε σε άφθονο νερό με αλάτι τα ρεβίθια από την προηγούμενη
- Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια. Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες το καρότο
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα ρεβίθια να βράσουν και τα ξαφρίζετε σε τακτά διαστήματα
- Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη δάφνη και τα καρότα. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν
- Τα αφαιρείτε, κρατάτε λίγο από το νερό που έβρασαν και τα πολτοποιείτε στο multi μέχρι να έχει μία ωραία υφή
- Βάζετε τον πουρέ σ' ένα μπολ, προσθέτετε το κύμινο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε τα υλικά καλά μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ο πουρές ρεβιθιών ή χούμους έχει καταγωγή από την Μέση Ανατολή. Η προσθήκη 1 κουταλιού γλυκού μπούκοβο ή 1 ενός λεμονιού αντί για ντομάτα, θα προσθέσει άρωμα. Το χούμους είναι τέλειο συνοδευτικό για κρέας και ψάρι