
Πουρές από ρεβίθια
Υλικά
- 200 γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 5 κ.σ. ταχίνι
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
- Αλάτι
Εκτέλεση
- 1. Μουλιάζετε από την προηγουμένη τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, το οποίο και αλλάζετε 2–3 φορές. Την επομένη τα στραγγίζετε. Τα βράζετε σε άφθονο νερό για περίπου 1–1½ ώρες, μαζί με το κρεμμύδι και σε χαμηλή φωτιά. Τα στραγγίζετε, κρατάτε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους και τα αλατίζετε.
- 2. Καβουρδίζετε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσει λίγο.
- 3. Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια μαζί με το λεμόνι, το μισό σουσάμι, το ταχίνι, το σκόρδο, την πάπρικα και τα χτυπάτε.
- 4. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να έχετε μια παχιά κρέμα. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε και αφήνετε τον πουρέ να ξεκουραστεί και να αναμειχθούν τα αρώματα.
- 5. Ραντίζετε με το μαϊντανό και το υπόλοιπο σουσάμι και σερβίρετε.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική