
Πουλιά φρικασέ
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 3-4 πουλιά
- 6 κρεμμυδάκια
- 3 ρίζες σέλινο
- 2 κουτ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 λεμόνι
- Άνηθο
- 3 κουτ. βούτυρο
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε και καψαλίζετε τα πουλιά
- Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και σε δυνατή φωτιά
- Όταν το νερό απορροφηθεί, προσθέτουμε το βούτυρο και όταν αυτό λιώσει, το αλεύρι
- Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε αμέσως νερό, ώστε να σκεπαστούν
- Πλένετε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο και τον άνηθο. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε αλάτι – πιπέρι
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά
- Σ' ένα μπολ χτυπάτε τους δυο κρόκους με το ζωμό του λεμονιού
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, παίρνετε λίγο ζωμό και το προσθέτετε στα αυγά
- Αναμιγνύετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ο αριθμός των πουλιών είναι ανάλογος με το μέγεθός τους. Το προαναφερόμενο νούμερο αφορά πουλιά μικρού έως μεσαίου μεγέθους. Προσοχή όταν ρίξετε το αυγολέμονο, μην ανακατέψετε το μίγμα αυγού με το ζωμό με κουτάλα, αλλά κουνώντας λίγο την κατσαρόλα
- Recipe Type : ΚΥΝΗΓΙ