Πολίτικοι κεφτέδες
- Difficulty Level Γρήγορο
Ingredients
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 100 γρ. ρύζι
- 2 κρεμμύδια
- 3 αυγά
- 80 γρ. βούτυρο
- Κύμινο
- Φρυγανιά τριμμένη
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Βράζετε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν αυτό ετοιμαστεί το σουρώνετε
- Σ' ένα τηγάνι, βάζετε το βούτυρο και στη συνέχεια σοτάρετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Ρίχνετε τον κιμά, ανακατεύετε και μόλις “τραβήξουν” τα υγρά, τα κατεβάζετε από την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν
- Σ' ένα μπολ, ρίχνετε το ρύζι, τον σοταρισμένο κιμά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και το ένα αυγό
- Ζυμώνετε καλά και πλάθετε μακρόστενους κεφτέδες
- Σε μία πλατιά πιατέλα ρίχνετε φρυγανιά και τοποθετείτε πάνω τους κεφτέδες
- Τους πασπαλίζετε και πάλι με φρυγανιά και τους βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες
- Στη συνέχεια χτυπάτε τα 2 αυγά σ' ένα μπολ
- Βουτάτε τους κεφτέδες στο αυγό, μετά στη φρυγανιά και τους τηγανίζετε σε άφθονο λάδι
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η προσθήκη ψιλοκομμένου μαϊντανού, θα χαρίσει άρωμα και θα προσθέσει γεύση. Τέλος, βάλτε τους κεφτέδες μετά το τηγάνισμα πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Στην πατρίδα τους αυτές οι κεφτέδες λέγονται Καντίν μπουτού.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ