Πιπεριές με τυροκαυτερή
- Difficulty Level Γρήγορο
Ingredients
- 10 πιπεριές
- 250 γρ. φέτα
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/2 λεμόνι
- Ρίγανη
- Λάδι
Instructions
- Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε καλά και τις κόβετε κάθετα από τη μία πλευρά τους
- Αφαιρείτε τα σπόρια και τις βάζετε σ' ένα ταψί, αφού πρώτα τις έχετε αλείψει με λίγο λάδι
- Ψήνετε τις πιπεριές στο γκριλ, φροντίζοντας να τις γυρίζετε σε τακτά διαστήματα, μέχρι να μαυρίσουν γύρω – γύρω
- Τις βγάζετε, τις σκεπάζετε σ' ένα μπολ και τις αφήνετε για 15 λεπτά περίπου
- Ταυτόχρονα, φτιάχνετε την τυροκαυτερή, βάζοντας στο μπλέντερ τη φέτα, το χυμό του μισού λεμονιού, λίγο λάδι, τη ρίγανη και το πιπέρι καγιέν
- Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, ώστε να ενοποιηθούν οι γεύσεις
- Ξεφλουδίζετε προσεκτικά κάθε πιπεριά και την γεμίζετε με την τυροκαυτερή
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή μας σερβίρεται, αφού βάλετε τις πιπεριές για λίγα λεπτά στο γκριλ ώστε να λιώσει ελαφρά το τυρί, διατηρείται δε στο ψυγείο. Για περισσότερο χρώμα εκτός από πράσινες πιπεριές (κέρατο), οι πιπεριές Φλωρίνης δίνουν πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ