
Πικάντικα μπιφτέκια
- Difficulty Level Εύκολο
Υλικά
- 800 γρ. κιμάς
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 αυγό
- 1/2 κουτ. καγιέν
- 1/2 κουτ. πάπρικα
- 1 κουτ. μουστάρδα
- 1 κουτ. κορν φλάουερ
- Λίγη ρίγανη
- Λάδι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- 1. Σ' ένα μπολ βάζετε τον κιμά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αυγό, αλάτι και το καγιέν. Ανακατεύετε καλά και πλάθετε μεγάλα μπιφτέκια.
- 2. Σ' ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, βάζετε λίγο λάδι. Όταν αυτό κάψει, προσθέτετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατεύετε και το μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
- 3. Βάζετε τα μπιφτέκια και τα τηγανίζετε για 8 λεπτά περίπου. Γυρίστε τα 3-4 φορές κατά το τηγάνισμα, έτσι ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό.
- 4. Βγάζετε τα μπιφτέκια, φτοντίστε να τα κρατήσετε ζεστά και προσθέστε λίγο νερό. Προαιρετικά και ένα κύβο λαχανικών. Αφήστε το νερό και τα μπαχαρικά να βράσουν περίπου για 4 λεπτά
- 5. Διαλύετε το κορνφλάουερ σε κρύο νερό και στη συνέχεια το προσθέτετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε και το μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε την σάλτσα πάνω στα μπιφτέκια.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική