Πεϊνιρλί με προσούτο
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500 γρ. αλεύρι
- 500 γρ. κασέρι
- 8 φέτες προσούτο
- 80 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. γάλα
- 30 γρ. νωπή μαγιά
- 1/2 κουτ. ζάχαρη
- Αλάτι
Instructions
- Κόβετε σε κύβους το βούτυρο και το κασέρι το χοντροκόβετε
- Ζεσταίνετε λίγο το γάλα όπως και λίγο νερό
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μια λεκάνη. Κάνετε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνετε την μαγιά, χλιαρό το γάλα, τα 50 γρ. από το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο νερό
- Ζυμώνετε το μείγμα το μεταφέρετε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική
- Στη συνέχεια την σκεπάζετε και την αφήνετε να διπλασιάσει τον όγκο της. Όταν αυτό γίνει παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγετε και ανασηκώνετε τις άκρες του
- Στη βάση βάζετε λίγο βούτυρο και το κασέρι. Σ’ ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί, βάζετε το πεϊνιρλί και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Το βγάζετε, τοποθετείτε 1-2 φέτες προσούτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κάθε κομμάτι ζύμης, μπορείτε να το ανοίξετε με τον πλάστη τραβώντας το λίγο με τα χέρια για να γίνει ελαφρώς μακρουλό. Επίσης μπορείτε με ένα πινέλο να αλείψετε ελαφρά τα χείλη της ζύμης με λιωμένο βούτυρο. Τέλος, το προσούτο μπορεί να αντικατασταθεί και με σαλάμι
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ