Πατσάς
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 8 ποδαράκια αρνίσια
- 1/2 κιλό αρνίσια κοιλιά
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 1 λεμόνι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά τα ποδαράκια και τις κοιλιές, καψαλίζετε τα ποδαράκια για να φύγουν οι τριχούλες και τρίβετε με λεμόνι και αλάτι την κοιλιά
- Σε δύο κατσαρόλες, βράζετε ξεχωριστά τα ποδαράκια και τις κοιλιές και ξαφρίζετε μέχρι οι ζωμοί να μείνουν καθαροί
- Όταν τα κόκαλα ξεχωρίσουν από το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια, όπως και τις κοιλιές
- Ενώνετε τους δύο ζωμούς, χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με το αλεύρι και προσθέτετε λίγο χλιαρό ζωμό και το χυμό μισού λεμονιού
- Ρίχνετε τα τεμαχισμένα υλικά, αλάτι – πιπέρι στο ζωμό, το βράζετε για 5 λεπτά και ρίχνετε το αυγολέμονο. Ανακατεύετε
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας χρειάζεται να αφαιρείτε συνέχεια τον αφρό, όταν βράζουν τα ποδαράκια και οι κοιλιές. Καλό είναι να σουρώνετε το ζωμό από ψιλό τρυπητό και μετά να ενώσετε τους δύο ζωμούς. Ο πατσάς σερβίρεται με ξίδι μέσα στο οποίο έχετε λιώσει σκόρδο
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ