Πατάτες με ροκφόρ
Ingredients
- 8 πατάτες
- 150 γρ. ροκφόρ
- 2 κρεμμυδάκια
- 50γρ. κρέμα γάλακτος
- 50γρ. βούτυρο
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
- Τυλίγετε κάθε πατάτα σ' ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς. Παράλληλα φτιάχνετε τη γέμιση
- Τρίβετε με το χέρι ή το πιρούνι το ροκφόρ και το βούτυρο
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί, το βούτυρο, τα κρεμμυδάκια, την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι
- Όταν οι πατάτες είναι ακόμα χλιαρές, τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε λίγο σώμα και στη θέση του βάλετε μια κουταλιά από το μίγμα
- Βάζετε ξανά τις πατάτες στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για πιο πικάντικη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα 2 κουτ. της σούπας κονιάκ. Για να διαπιστώσετε δε αν οι πατάτες είναι έτοιμες μπορείτε να τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Οι πατάτες σερβίρονται ζεστές.
- Recipe Type : ΛΑΧΑΝΙΚΑ