Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Για ένα καλό ψήσιμο πρέπει να διαλέγετε πατάτες που έχουν το ίδιο μέγεθος. Αν τέλος δεν είστε λάτρεις της κρέμας γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με γιαούρτι στραγγιστό.
Πατάτες με κρέμα και σκόρδο
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 4-6 πατάτες
- 125ml κρέμα γάλακτος
- 60γρ. τυρί έμενταλ
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Πλένετε καλά τις πατάτες και ξύνετε με χοντρό σφουγγάρι τη φλούδα τους. Χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη σάρκα της πατάτας μέχρι τη μέση και βάζετε μέσα λίγο βούτυρο.
- Πασπαλίζετε όλη την πατάτα με χοντρό αλάτι και την τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.
- Τις ψήνετε στους 180oC περίπου για μία ώρα, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Βγάζετε τις πατάτες, αφαιρείτε λίγο από τη σάρκα της, κομματιάζετε τη σάρκα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα οποία έχετε ψιλοκόψει, την κρέμα γάλακτος, το έμενταλ και το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύετε μέχρι ότου τα υλικά γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα.
- Recipe Type : ΟΡΕΚΤΙΚΑ