Παστουρμαδόπιτα
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 15 φέτες παστουρμάς
- 3 ντομάτες
- 200 γρ. κασέρι
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο
- Προσθέτετε το ξύδι, λίγο λάδι και αλάτι
- Προσθέτετε το ξύδι, λίγο λάδι και αλάτι. Ρίχνετε χλιαρό νερό και αρχίζετε το ανακάτεμα και στη συνέχεια το ζύμωμα, μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια
- Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε να ξεκουραστεί περίπου για 30 λεπτά
- Στη συνέχεια την χωρίζετε σε μικρές μπάλες, αλευρώνετε το πάγκο και με την βοήθεια ενός μπλάστρη ανοίγετε φύλλα όσο μπορείτε πιο ψηλά
- Λαδώνετε ένα ταψί, στρώνετε τα πρώτα 4 φύλλα, αφού τα λαδώνετε το κάθε ένα χωριστά. Τρίβετε το κασέρι και το ρίχνετε πάνω στα φύλλα. Στρώνετε τις φέτες του παστουρμά
- Κόβετε τις ντομάτες σε ψηλές φέτες και τις στρώνετε πάνω από τον παστουρμά. Καλύπτετε τα υλικά με άλλα 4 φύλλα τα οποία λαδώνετε και πάλι
- Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς περίπου για 30-40 λεπτά
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η γνήσια πολίτικη συνταγή, θέλει να αλείψετε την επιφάνεια του πάνω φύλλου με κρόκο αυγού και να ραντίσετε με σουσάμι. Επίσης η πολίτικη συνταγή αρωματίζεται με κύμινο. Τέλος μπορείτε να αντικαταστήσετε το τριμμένο κασέρι με λεπτές φέτες κασέρι και να φτιάξετε την πίτα σε ατομικά κομμάτια
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ