Παστίτσιο με ζύμη
Ingredients
- 1/2 κιλό κιμάς
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο
- 1/2 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
- 500 ml γάλα
- 1 κρεμμύδι
- 3 ντομάτες
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- Λάδι - Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζετε λίγο λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τον κιμά. Προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε τον κιμά να βράσει.
- Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, κρατάτε λίγο για την μπεσαμέλ (50 γρ.), αλάτι και τα 200 γρ. βούτυρο. Ανακατεύετε, προσθέτετε λίγο νερό και ζυμώνετε. Την αφήνετε να ξεκουραστεί.
- Βράζετε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι και τα στραγγίζετε.
- Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το αλεύρι (50 γρ.) και λίγο – λίγο το γάλα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Ανοίγετε με τη ζύμη δύο φύλλα, στρώνετε το ένα σ’ ένα βαθύ ταψί αφήνοντας λίγη ζύμη να κρέμεται από το χείλος του σκεύους.
- Ρίχνετε τα μισά μακαρόνια, τον κιμά, την μπεσαμέλ, τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζετε με τα υλικά και μ’ ένα παχύ στρώμα μπεσαμέλ.
- Γυρίζετε μέσα τη ζύμη που περισσεύει, βάζετε το άλλο φύλλο από πάνω, ενώνετε τα δύο φύλλα και ψήνετε περίπου για 45–50’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Recipe Type : ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ