Κεντρικό: Ακριτοχώρι Μεσσηνίας | Tηλ.: 27250 61442
Αποθήκες: Άνω Λιόσια Αττικής | Τηλ.: 210 2486925
Κιν.: 6972 600746
E-mail: melixaris@yahoo.gr
Μελισσοκομία Χ.Φωτοπουλου “Μελι Ταϋγετου”
www.melifotopoulos.gr
www.melitaygetos.com
Υλικά
1 κιλό σουσάμι
1 κιλό μέλι
50 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι
Κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το σουσάμι και στη συνέχεια το πλένετε. Το απλώνετε πάνω σε μια πετσέτα για να φύγει κάθε ίχνος νερού. Περίπου το μισό σουσάμι το απλώνετε σ’ ένα ταψί και το βάζετε στο φούρνο για να καβουρδιστεί ελαφρώς
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζετε λίγο νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και το βράζετε μέχρι αυτό να δέσει. Όταν αρχίζει και κάνει “καρπό” το αποσύρετε.
Ανακατεύετε το καβουρδισμένο σουσάμι με το υπόλοιπο, βάζετε το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το σιρόπι μελιού.
Ραντίζετε ένα ταψί με λίγο ανθόνερο ή λίγο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνετε πάνω το μίγμα του σουσαμιού.
Βρέχετε τα χέρια σας και στρώνετε το μίγμα, έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια και να έχει το ίδιο πάχος, δηλαδή περίπου ένα δάκτυλο.
Ρίχνετε πάνω την τριμμένη κανέλα και όταν αυτό μισοκρυώσει το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια ή ρόμβους. Τέλος, μπορείτε να απλώσετε το μίγμα πάνω σε μία μαρμάρινη επιφάνεια, αν θέλετε να αποφύγετε το ταψί.