Παγωτό σουφλέ
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 150 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 φύλλα ζελατίνα
- 140 ml δυνατό γλυκό καφέ
- 15 ml κουαντρό
Instructions
- Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάτε τους κρόκους στο μίξερ με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Φτιάχνετε τον καφέ. Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό, τις στραγγίζετε, τις στίβετε και τις διαλύετε σε λίγο ζεστό νερό
- Την προσθέτετε στους χτυπημένους κρόκους
- Αδειάζετε το μείγμα και το ζεσταίνετε σε μπεν μαρί μέχρι να δέσει
- Το απομακρύνετε από την φωτιά, προσθέτετε τον καφέ και το κουαντρό
- Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο
- Χτυπάτε τα 2 ασπράδια σε μαρέγκα, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το ρίχνετε στο μείγμα του ψυγείου
- Ανακατεύετε, το μοιράζετε σε δοχεία σερβιρίσματος και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το πρώτο μείγμα που βάζετε στο ψυγείο το αφήνετε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Όταν το τελικό μείγμα μπει σε δοχεία σερβιρίσματος, κατά προτίμηση σε ψηλά ποτήρια, τα αφήνετε περίπου 10-12 ώρες.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ