
Παγωτό σουφλέ
- Difficulty Level Εύκολο
Υλικά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 φύλλα ζελατίνα
- 140 ml δυνατό γλυκό καφέ
- 15 ml κουαντρό
Εκτέλεση
- 1. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάτε τους κρόκους στο μίξερ με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- 2. Φτιάχνετε τον καφέ. Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό, τις στραγγίζετε, τις στίβετε και τις διαλύετε σε λίγο ζεστό νερό
- 3. Την προσθέτετε στους χτυπημένους κρόκους
- 4. Αδειάζετε το μείγμα και το ζεσταίνετε σε μπεν μαρί μέχρι να δέσει
- 5. Το απομακρύνετε από την φωτιά, προσθέτετε τον καφέ και το κουαντρό
- 6. Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο
- 7. Χτυπάτε τα 2 ασπράδια σε μαρέγκα, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το ρίχνετε στο μείγμα του ψυγείου
- 8. Ανακατεύετε, το μοιράζετε σε δοχεία σερβιρίσματος και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο.
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική