
Παέγια με θαλασσινά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 8 γαρίδες
- 5 καλαμάρια
- 500γρ. μύδια
- 2 φλ. ρύζι
- 1 φλ. αρακάς
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες
- Πάπρικα
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Καθαρίζετε τα καλαμάρια και τα κόβετε ροδέλες. Πλένετε καλά τα μύδια και αφαιρείτε το έντερο από τη γαρίδα, αλλά το κέλυφος μένει
- 2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες. Βράζετε σε μια κατσαρόλα και με αλατισμένο νερό, όλα τα θαλασσινά ξεχωριστά, εκτός από το καλαμάρι. Κρατάτε το ζωμό, τον οποίο πρώτα έχετε στραγγίσει
- 3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λάδι και προσθέτετε τα καλαμάρια και μετά ζωμό θαλασσινών. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά από 3 λεπτά τις ντομάτες, το ρύζι και τον αρακά
- 4. Προσθέστε λίγο αλάτι και την πάπρικα. Ανακατέψτε ελαφρά και προσθέστε ζωμό αν χρειαστεί
- 5. Μετά από 10 λεπτά, βάζετε από πάνω τις γαρίδες και τα μύδια χωρίς να ανακατέψετε. Αφήνετε την παέγια για 10-15 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά
- 6. Αποσύρετε την παέγια από τη φωτιά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού τη σερβίρετε
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική