Πέννες με μπρόκολο
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 1 κιλό μπρόκολο
- 400 γρ. πέννες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 φιλετάκια αντζούγιες
- Λάδι
- Αλάτι
Instructions
- Χωρίζετε το μπρόκολο σε κεφάλια και το κοτσάνι. Τα πλένετε όλα
- Ξεφλουδίζετε το κοτσάνι και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, ρίχνετε τα κοτσάνια του μπρόκολου και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, ρίχνετε αλάτι και τα κεφάλια από το μπρόκολο
- Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά
- Τα σουρώνετε και στην συνέχεια βράζετε τις πέννες al dente. Σουρώνετε και τα ζυμαρικά
- Σ' ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε τα σκόρδα, τα οποία έχετε ψιλοκόψει και τις αντζούγιες, μέχρι να λιώσουν
- Τέλος, προσθέτετε τις πέννες και το μπρόκολο και ανακατεύετε ελαφρά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν αγαπάτε τα καυτερά μπορείτε να προσθέσετε μια κόκκινη πιπεριά στη σάλτσα ή να πασπαλίσετε με νιφάδες πιπεριάς πριν το σερβίρισμα
- Recipe Type : ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ